امروزه رژیمهای غذایی به منظور درمان چاقی و رسیدن به وزن ایده آل طرفداران زیادی دارد.پیگیری این رژیمها بدون مشورت با متخصصان امر و خودسرانه ، علاوه بر اتلاف وقت خطرات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
رژیمهای غلط چه عوارضی برای سلامت شخص به دنبال خواهند داشت؟
از عوارض ساده ای چون ریزش مو، خشکی و چروک پوست شروع شده و به مشکلاتی جدی تر همانند افت فشار خون، سنگهای کلیوی و صفراوی منتهی می شوند. بخصوص در خانمها.
رژیمهای غلط متابولیسم بدن را پایین آورده و بدن را با کالری پایین سازگار می کند. این افراد دیگر به هیچ نوع رژیمی پاسخ نداده و چاقی آنها روز به روز بیشتر می شود.
به همین دلیل، رژیمهای پیشنهادی برای درمان چاقی باید رژیمهای متناسب با کالری هایی نه چندان پایین باشند.
شما چه رژیمی را به این افراد توصیه می کنید؟
در رژیمهایی که برای درمان چاقی استفاده می شوند، قبل از هرچیز باید تمام گروههای غذایی را در برنامه تغذیه بیمار گنجاند.
یک کاهش کلی در کالری بیمار در نظر گرفته می شود. حذف قندهای ساده مانند شکر، مربا و عسل هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد. میزان چربی وعده های غذایی نیز کم می شود. پروتئین در حد متعادل لازم است.
به جای کربوهیدرات های ساده نیز از کربوهیدرات های پیچیده نظیر نان، غلات، برنج، میوه و حبوبات استفاده می کنیم.
آیا چنین رژیمی در کاهش وزن موثر است؟
کاهش وزن بتدریج صورت می گیرد. از لحاظ علمی ، کاهش وزنی مطلوب و استاندارد است که در ماه بین 2 تا 4 کیلو باشد.
این کاهش وزن باید باتوجه به رژیمی داده شود که تمام گروههای غذایی در آن گنجانده شده باشد. در کنار چنین رژیمی، درمان هم توصیه می شود.
استفاده از مواد فیبردار شامل سبزی و میوه الزامی است.
رژیمهای کمتر از 1200 کالری نامناسب و نیازمند مکملهای ویتامینی هستند. بعد از لاغر شدن و رسیدن به وزن ایده آل هم حفظ رژیمهای نگهدارنده توصیه می شود تا وزن مجددا افزایش پیدا نکند.
اگر شخصی متعادل لاغر شود و به وزن مطلوب برسد، با رعایت رژیم نگهدارنده در آینده مشکلی نخواهد داشت.
رژیمهای تبلیغاتی «10 کیلو لاغری در 10 روز» چگونه فرد را به وزن ایده آل می رسانند؟
مردم باید بدانند هیچ گاه از لحاظ علمی این امکان وجود ندارد که چربی بدن انسان در روز یک کیلو کم شود. این رژیمها آب بدن را دفع می کنند.
کاهش آب بدن ، کاهش وزن قابل توجهی ایجاد خواهد کرد که شخص آن را به غلط کاهش چربی می انگارد. خطرات کاهش وزن سریع شامل افت شدید فشار خون، سرگیجه ، نامنظم شدن ضربان قلب ، تهوع و استفراغ است.
نکته جالبتر درباره این رژیمها، برگشت وزن به وزن اولیه بلافاصله پس از قطع رژیم است.
اگر شخصی باوجود رعایت نکاتی که شما فرمودید، در هنگام اجرای برنامه غذایی مورد تایید متخصص دچار عوارض فوق شد، علت را چگونه توجیه می کنید؟
به طور کلی، کاهش وزن بدن باعث افت فشار خون می شود. بنابراین در رژیمهای متعادل نیز تاحدودی با افت فشار خون مواجه هستیم؛ اما این افت فشار خون مشکل ساز نیست.
راه حل این مشکل، تقسیم همان میزان کالری در وعده های با فاصله کم است. شخص متقاضی کاهش وزن باید تمامی اصول را بدقت رعایت کند؛زیرا هدف اصلی، حفظ سلامت اوست.